dinsdag 6 september 2011

Afterwork session @ Horst 6th of september 2011

Late afterwork session.. as always very late on the water.. got a few runs before dark.

Today i brought my AB+46speed with me, that with the P7 6.3m2 Ac1-2k ii.

SSW -14-30knots

gps-speed rankings from today.. Its not a complete version though, as im typing thise many other people are still uploading their data..


had to get used to my AB+46 speed board a little, as it was the first time sailing this AB+ board and slingshot 21cm.


Didnt get the speeds i wanted, although it was fun trying out new shizzle.

I should of put my AB+54 board underneeth for better speeds and more planing time in these short moments before dark. Next time a bit more sun pretty please and some more hours quality on the water. ;-)

At wavespot Wijk aan zee, there was a reall stormchase going on, unfortunately had to miss out on that one.. could of been fun, saling the 3.3m2 again!

Been sailing till total darkness came in...

2 opmerkingen:

  1. Mooie snelheden! Ik kijk nog steeds iedere keer als er wind is op je blog! Ik heb op de P7 site zien staan dat de 2010 Sado's er uit gaan in combinatie met gratis giek! Ik te denken om de 5.4m versie te nemen voor als het echt hard waait! Dit is het kleinste zeil die ik op mn huidige mast (430) kan varen. Nu zit ik wel te twijfelen of ik het wel moet doen. Heb namelijk een 125L Fanatic Ray, een free-race board, en wil het zeil alleen gebruiken als het te hard waait voor mn 7.1 meter Ac-1. Zit dus te twijfelen of ik het kleine sado wave-zeiltje op mijn grote Fanatic kan varen. Wat is jouw advies? Aangezien je met de zeiltjes ervaring hebt.

    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Johannes. Ik zag het inderdaad op de p7 site. De prijzen van de 'oude'sados hebben ze wel weer flink omhoog gegooid om het verschil van die giek weer te compenseren. Als je free/race spullen gewend bent, zou je dan niet beter in deze lijn kunnen blijven. Een wavezeil vaart toch wel heel anders dan een 1,2,3,cam race/freeride freerace zeil. Bij P7 hebben ze ook bijvb de AC-X SL no cam racezeil. Easy rigging, easy sailing en schijnt ook hoge eindsnelheid te hebben. Gebruik je dan een SDM 430 voor in een sado? Ik weet niet zeker of dat gaat passen. Ik gebruik die SRDM (superdunne masten. In de huidige 2012 wavezeilen, is het al proppen met deze skinny masten, SDM past dan gewoon niet.
    Betreft de vraag een 5.4 sado op een ray125.. kijk alles kan, maar ik zou het je niet aanbevelen.. Eerder een free/race 2cam zeil circa 6.0m2, onder je 7.1 ac-1. en uiteraard een kleinere maat vin. (Een 5.4m2sado, vaar je in principe in dezelfde windsnelheden als met 6.5/7.0 m2 daar schiet je niet veel mee op als het hard waait). Een wavezeil kan je al gauw een metertje kleiner pakken dan een racezeil.

    BeantwoordenVerwijderen